Laatste Nieuws


 Heropening Huiskamer Milsbeek 

 Vanaf maandag 29 juni is de Huiskamer weer geopend. We beginnen we met de open inloop op de middagen; maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Dit doen we natuurlijk volgens de RIVM (hygiëne) adviezen en houden we de 1,5 meter afstand aan.  Kijk voor het volledige protocol op de homepage van deze website.


Doorlopende exposities in de Huiskamer

Vanaf februari zijn de schilderijen van Els Janssen te zien in de Huiskamer. Loop gerust eens binnen tijdens de open inloop. 


Bloemschikken in de Huiskamer

Op 5 maart werden er mooie voorjaarsstukken gemaakt. Een groep van 13 dames maarte een mooi bloemstuk met gele rozen en blauwe druifjes, Er werd gewerkt met een voorbeeld, maar door eigen creatief en inzicht waren de stukken ook nu weer allemaal verschillend en mooi. Op 1 april worden er van 14.00 tot 16.00 uur Paasstukjes gemaakt. Wilt u mee doen? Inschrijven kan tijdens de open inloop. Max. 15 personen, vol = vol! Kosten bedragen E 10,00 incl. alle materialen en een kopje koffie/thee. Zelf een snoeischaar en mesje meebrengen.


CDA Gennep brengt bezoek aan de Huiskamer

 

Afgelopen vrijdag bracht het CDA Gennep een bezoek aan de Huiskamer. Het was er gezellig druk met de Bingo die op het programma stond. Een mooie kans om te laten zien en te vertellen wat de Huiskamer de inwoners van Milsbeek te bieden heeft.


Carnaval in de Huiskamer

Weer of geen weer Carnaval in de Huiskamer was gezellig. Verkleed of niet het maakte niet uit de sfeer zat er goed in; met carnavalsmuziek aan en verslag van optochten op TV. En dat alles natuurlijk met een drankje en een hapje erbij.


De Huiskamer viert 75 vrijheid
In het weekend van 14/15/16 februari 2020 herdachten we dat we 75 jaar geleden bevrijd zijn. In het hele weekend vonden activiteiten plaats in de gemeente Gennep. Maar voorafgaand werd er, op woensdag 12 februari, door de werkgroep jeugd4ingen een ‘bevrijdingscarrousel’ georganiseerd. Onder het motto ‘ontmoetingen tussen jong en oud’ organiseerde zij een programma van activiteiten, waarin jong en oud elkaar ontmoeten en samen vieren. De  leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van Basisschool De Drie Vijvers en groep 7 en 8 van Sterrenschool Eigenwijs uit Middelaar kwamen op deze dag onder andere naar de Huiskamer. Geheel in stijl werden de kinderen gebracht en gehaald in oude legerjeeps. In de Huiskamer werd samen met onze vrijwilligers en bezoekers geknutseld aan decoratie voor in de kerk; ruim 100 parachutes compleet met parachutisten werden in elkaar gezet en gekleurd. Met als resultaat een prachtig gedecoreerde kerk ’s middag tijdens de viering. Nadat de laatste groep kinderen weer richting school ging werd er door de vrijwilligers en bezoekers van de Huiskamer gezamenlijk geluncht; soep met pannenkoeken. Dit was een gezellige afsluiting van het programma.


De Kwis
De 2e editie van de kwis op 11 maart was een succes. Er was een groot deelnemersveld, die ook nog een aantal supporters meegebracht hadden. In een over volle Huiskamer werd er gestreden om de ‘Ruiluil’ en natuurlijk de eer. Wie waren Milsbeeks slimste en namen het stokje over van het winnende team van de vorige keer? Vier rondes met pittige vragen in de categorieën Milsbeek - TV & Show – Natuur & Techniek moesten dat uit wijzen. Natuurlijk werd er tussentijds gezorgd voor een drankje en een hapje en hierbij werd de onderlinge competitie nog eens even extra aangewakkerd. Met geduchte concurrentie werd uiteindelijk het team van Diny Jacobs, Nico Fraij en Jaap van der Heide de winnaar van deze Kwis. Zij gingen naar huis met inmiddels felbegeerde ‘Ruiluil’. De organisatie was ook deze keer weer in handen van kwismasters Durk Stelwagen, Jan Wagelmans en Wim van Bon. Waarvoor dank!


Cultureel pop-up restaurant Zanoubia
Op vrijdag 13 maart maakten we een uitstapje naar de wereldkeuken met pop-up restaurant Zanoubia. Een groep enthousiaste dames afkomstig uit Syrië, Eritrea, Somalië en Iran verzorgde een heerlijk multicultureel menu in de Huiskamer. Er was zoveel belangstelling voor dat er zelfs een reserve lijst aangelegd. Naast de vaste gasten zagen we nu ook andere inwoners aan tafel. Nieuwe en andere gerechten en smaken, waar sommige gasten wel even aan moesten wennen. Maar het is zeker voor herhaling vatbaar.